Exkluzív interjú Lakat T. Károllyal a 9Tv-ben

Lakat T. Károlyt a televízióból ismerhették a legtöbben, pedig valódi közege mindig is az írott szó volt, a sportújságok és a sportpályák világa. Legutóbb megjelent könyve kapcsán hívta meg a ferencvárosi stúdióba a 9Tv stábja. Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban inkább az írásra koncentrált, a kerülethez való különleges kötődése miatt örömmel ült újra a kamerák elé. 


A magyar sportújságírás „nagy öregével” készült bensőséges hangú két részes interjú. Magyaroszágon jelenleg ők ketten, az őt tökéletesen kiegészítő „tettestársával”, Dénes Tamással együtt talán legolvasottabb sportkönyvek szerzői. Együtt jegyzik legújabb kötetüket is, aFordított Bakancslistát. A könyv különleges perspektívájú visszatekintés a munkakapcsolatukra, ami a több évtizedes barátságnál is erősebb, megbonthatatlan szövetség.

Az interjúban nem csak a könyvről mesél, de rengeteg sztorit is felidéz Lakat T. Károly, akivel nem lehet röviden csevegni, főleg ha a téma az imádott foci.
Két, szinte megismételhetetlen hangulatú részben mesél világversenyekről, ahonnan tudósított, a meg nem valósult sportkarrierjéről, legendás játékosokról, a 125 éves Fradiról, a sporthoz való kötődéséről, az újságírószakmáról, az édesapjáról a legendás Lakat „tanárúrról”, a tonik iránti szenvedélyéről, a barátságról és sok minden másról is. Szórakoztató és néha szentimentális, de mindenképpen magával ragadó beszélgetés.

Az interjú második része is megtalálható a 9Tv YouTube csatornáján.

– sa –