Bajnok a női kézilabdacsapat

Az első félidőben akadozott a ferencvárosi gépezet a Vasas ellen, de a szünet után az FTC érvényesítette a két együttes közti tudáskülönbséget, végül tizenegy góllal győzött, és megnyerte a 2023–24-es női bajnokságot.

Az 1970-es években és a kilencvenes évtized első felében nagy csatákat vívott egymással a Ferencváros és a Vasas női kézilabdacsapata. A Fáy utcai Sterbinszky Amália Sportcsarnokban rendezett szerdai összecsapásnak viszont toronymagasan a zöld-fehérek voltak az esélyesei, és győzelem esetén már egy fordulóval a szezon vége előtt biztosan aranyérmesek.

Két gyors Fradi-góllal indult a találkozó, és a 7. percben már 7-3-ra vezetett Allan Heine együttese. Aztán akadozni kezdett a Ferencváros játéka, pontatlanul lőttek a lányok, a védekezésben pedig sokat hibáztak, így a 17. minutumban 10-10-et mutatott az eredményjelző. Sőt: a 23. percben 14-13-ra már az angyalföldiek álltak jobban. A félidő hajrájában sikerült a fordítás, 18-16-tal vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben bizonyára sok minden elhangzott a zöld-fehérek öltözőjében, mert a 36. perc végén 24-18 lett az állás. Tíz minutummal később a kapus Janurik Kinga emberelőnyből, a Fradi szaggatott vonalának környékéről ívelt a Vasas üres kapujába, ez volt a harmincadik találat. Állandósult a 10-12 gólos különbség, és 41-30-cal zárult a mérkőzés.

Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok! – zengte a Fradi-tábor. Tizennegyedszer nyerte meg a női küzdelemsorozatot a Ferencváros, három évvel az előző siker után.

Reméljük, a 15. aranyéremre nem kell annyit várnunk.

– ms –

Fotó: Stépán Virág