Győzelem Csíkszeredában, döntős a Fradi

A jégkorong Ersteliga elődöntőjében sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Csíkszereda ellen a Ferencváros, így a zöld-fehérek 4–2-es összesítéssel bejutottak a fináléba.

Tíz nap alatt hatszor csapott össze egymással az alapszakasz győztese, az FTC és a gyenge kezdés után az ötödik helyen végzett Csíkszereda, hogy eldöntse, melyikük játszhat a fináléban az Erste–liga aranyérméért. A Fradi kezdhetett itthon, de első hazai meccsét elvesztette, majd egyenlített, és ugyanez történt a székelyföldi mérkőzéseken is, így 2–2-es állással folytatódott a küzdelem a húsvéti ünnepeken.

Nagypénteken egy gyors és két szikrázóan kemény harmad után 3–1-re nyertek Nagy Gergőék a Tüskecsarnokban. Ez azt jelentette, hogy ha vasárnap ismét győznek Csíkszeredában, ők kerülnek a döntőbe. A Vákár Lajos Műjégpályán a második harmad közepén Tóth Gergő emberhátrányból megszerezte a vezetést, a csíkiek pedig az utolsó játékrész elején egyenlítettek. Több gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás, a „hirtelen halál”. A győzelmet és a finálét érő találatot a hetvenkettedik percben lőtte a kanadai légiós, Adam Brady.

Az aranycsatát az alapszakaszban a második helyen álló Brassóval vívja Fodor Szabolcs együttese, miután a szezonban az egymás elleni négy találkozóból hármat a zöld-fehérek nyertek. A finálé első mérkőzése április ötödikén, pénteken 17:15-kor kezdődik a Tüskecsarnokban. A párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.

– ms –

Fotó: www.fradi.hu