Lila segítség a Fradinak

A labdarúgó Bajnokok Ligáját idén a Real Madrid nyerte meg, ami jól jött a Ferencvárosnak. A spanyolok sikerének köszönhetően az FTC csak a 2. selejtezőkörben kezdi meg szereplését a 2024–25-ös BL-sorozatban, így két héttel többet készülhet a nemzetközi megmérettetésre.

 

Zsinórban hatodszor lett magyar bajnok 2024 tavaszán a Fradi, így nyáron ismét a Bajnokok Ligája selejtezőjében lép pályára. Eddig egyszer jutottak el a zöld-fehérek a csoportkörig, de háromszor kiharcolták az Európa-liga, legutóbb pedig a Konferencia-liga csoportkörében való szereplést.

Az európai szövetség (UEFA) a nemzetközi kupákban nyújtott teljesítmény alapján pontozza a csapatokat, így alakul ki minden évben az aktuális úgynevezett koefficiens-rangsor. Az idén a BL-döntő előtt úgy állt a helyzet, hogy amennyiben a Real Madrid lesz a győztes, a második, ha a Dortmund, akkor az első selejtezőkörben mutatkozik be a bajnoki ágon a kiemeltek közé került Ferencváros. Bár a Fradi szurkolói között is vannak szép számmal Real-drukkerek, ezúttal bizonyára sokan mások is a fehér-lila színeket viselő madridi gárdának szorítottak a fináléban. Végül a helyzeteivel jobban sáfárkodó spanyol együttes szerezte meg a BL-trófeát, ezért az FTC csak július végén kezd az új sorozatban.

S hogy kik lehetnek az ellenfelek? A második forduló sorsolását június 19-én tartják, amelyen párharcokat társítanak a kiemelt gárdák mellé, és az adott csata győztesével játszhat majd a Fradi (kivéve, ha a lengyel bajnok Jagiellonia Bialystokot rendelik az FTC-hez). A második kör mérkőzéseire július 23-24-én és 30-31-én kerül sor, és amennyiben az első kanyarból továbbjut a Ferencvárost tavaly a BL-ből kiverő Klaksvík, a zöld-fehérek akár a feröeriekkel is összecsaphatnak.

– ms –

 

Kép: UEFA