Veszteséges volt a Fradi – lapszemle

„Hiába a Ferencvárosnak van a legnagyobb költségvetése a bajnokságban, a jelek szerint még az a közel 16,5 milliárd forint sem volt elég mindenre, ami befolyt tavaly a csapat mögött álló cég kasszájába. Öt év után ugyanis ismét veszteséges volt az FTC Labdarúgó Kft., miután az összes bevétel némileg megcsappant az előző évhez képest ” – írja a 444.

„Az évek óta rendre a nemzetközi kupákban szereplő csapat tavaly értékesítésből 8,2 milliárd forinthoz jutott az előző évi 6,6 milliárd után, egyéb bevételként viszont a korábbi 10,6 milliárd helyett csak 8,4 milliárdot könyveltek el” – majd tételesen is végigveszi a portál, hogy a korábbi bevételekhez képest tavaly mennyivel kaptak kevesebbet.

„Ami pedig a kiadásokat illeti, míg a személyi jellegű költéseket nagyjából szinten tartották, az anyagjellegűek 1,5 milliárd forinttal nőttek meg. Utóbbi hátterében elsősorban főként az áll, hogy a korábbinál jóval többet költöttek utazásokra, edzőtáborokra, valamint játékosügynökökre. Az edzőtáborok 910 millió után 1,2 milliárd forintba kerültek, míg a játékosügynökökre 520 millió után kicsivel több mint egymilliárdot költöttek el” – és folytatják még azzal, hogy az átlag 2,9 milliós bruttó fizetések hogyan és kik között oszlottak meg.

„A némiképp elmaradó bevételek és a megugró kiadások, valamint egy néhány százmilliós árfolyamveszteség mind azt eredményezte, hogy a Fradi 932 millió forintos veszteséggel zárta 2023-at.

Ilyenre 2018 óta nem volt példa és ezt látva már nem is annyira lehet csodálkozni azon, hogy a klub egy új külföldi szponzor megszerzésén dolgozik, amely a hírek szerint a Gazprom lenne. Ezt erősíti az is, hogy a minap a csapat bérleteseit kérdőíven kérdezték egyebek mellett az orosz cég felbukkanásáról is: »Ön elítélné a klubot, ha például az orosz Gazprom olaj- és gázipari céggel kötne szponzori megállapodást«?”

 

Fotó: Stépán Virág