Gyermeknap a BKK-val

A BKK is készül a 26-ai, vasárnapi gyermeknapra: május utolsó hétvégéjén ismét a legfiatalabbak hangja szól a nagykörúti villamosokon, de a vasárnapi Lánchíd-pikniken sem maradnak élménydús programok nélkül a gyermekek.

 

Szinte már hagyománynak mondható, hogy gyermeknap alkalmából a legfiatalabbak hangja szól a nagykörúti villamosokon, évek óta sokak arcára csalnak mosolyt utazás közben a nem hétköznapi bemondások. Idén sem lesz ez másképp: május utolsó hétvégéjén is a legifjabbak által felmondott szövegek tájékoztatják a 4-es és a 6-os villamos utasait arról, hogy melyik megálló következik. A felvétel kulisszatitkait és a hangok gazdáit az alábbi videóban lehet megismerni.

Piknik a Lánchídon

Második alkalommal rendezik meg a Lánchíd-pikniket, amelyet május 26-án, vasárnap 10:00 és 20:00 között tartanak, és színes programokkal várják az érdeklődőket, köztük a gyermekeket is:

  • a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon gyermeknap alkalmából zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek délelőtt;
  • a hangulatot később élőzenés előadók fokozzák;
  • a szervezők reformkori ruhatörténeti bemutatót tartanak;
  • a kíváncsiak Budapest Főváros Levéltára hídtörténeti kiállításának köszönhetően megismerhetik hazánk egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének történetét, egyúttal próbára tehetik a tudásukat;
  • a hídon gyereksarok várja kicsiket, ahol színezhetnek vagy rejtvényt fejthetnek;
  • ugyancsak a kisebbeknek kedveskedik az óriásbuborék-show;
  • az érdeklődőket csoportos, vezetett sétákon a szakemberek avatják be a híd történetébe.

A Lánchíd-piknikről bővebb tudnivalók a BKK Facebook-oldalán, az esemény leírásában található.

A nyárváró rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, ezért az érdeklődők és szórakozni vágyók egész nap zavartalanul piknikezhetnek az útpályán. A rendezvény megközelíthető a rendszeres hétvégi rakpartnyitás helyszíne, a Pesti alsó rakpart felől is. A BKK arra kéri a Lánchíd-piknik résztvevőit, hogy vigyázzanak saját és mások testi épségére, valamint fokozottan figyeljenek a rendre, és óvják a hidat.

Fotó: BKK