Akciók, e-könyvkölcsönzés és családi nap a Boráros téri fiókkönyvtárban

Családi napot tart a Boráros téri Szabó Ervin fiókkönyvtár május 28-án, kedden: társasjáték, meseelőadás és kiállítás várja a látogatókat. A ferencvárosi tagkönyvtár nemcsak a családoknak, hanem minden korosztálynak igyekszik a kedvében járni, amit az önkormányzat is támogat: amellett, hogy a nyugdíjasok és gyesen, gyeden levő szülők tagsága díjmentes, a 16 és 24 közötti fiataloknak is ingyenes beiratkozási lehetőséget biztosítanak, a Könyvet házhoz szolgáltatással pedig a mozgáskorlátozott és idős olvasóknak nyújtanak segítséget. A Szabó Ervin Könyvtár legújabb szolgáltatása pedig a még tesztüzemben működő, tagoknak ingyenes e-könyvkölcsönzés.

Ferencváros önkormányzata kerületi lakcímmel rendelkező 16 és 24 év közötti fiataloknak ingyenes beiratkozási lehetőséget biztosít a kerület könyvtáraiba. Így a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Boráros téri fiókkönyvtárba (Boráros tér 2. telefon: 06 1 2178438) is, amely hétfőn, szerdán és pénteken délután 13 és 19 óra között tart nyitva, kedden és csütörtökön pedig délelőtt 9 és 14 óra közt. 

A ferencvárosi nyugdíjasok és gyesen vagy gyeden levő szülők tagsága továbbra is díjmentes.

A Boráros téri fiókkönyvtár továbbá Könyvet házhoz szolgáltatással igyekszik elérni a mozgáskorlátozott és idős olvasóit, akik ugyan a könyvtár személyes látogatását nem tudják megoldani, de az olvasás öröméről nem szeretnének lemondani. 

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2024. május 14-én vezette be az elektronikus könyv- és hangoskönyvkölcsönző szolgáltatást, amely a CloudLibrary elnevezésű platformon keresztül történik.

A könyvtár által előfizetett adatbázisokban már évek óta megtalálhatók e-könyv formátumú szakkönyvek, de az új szolgáltatásnak köszönhetően ismeretterjesztő és szórakoztató művek is kölcsönözhetők lesznek elektronikus formában.

Az új szolgáltatás révén már nemcsak szakkönyvekhez, hanem kortárs irodalomhoz, szórakoztató irodalomhoz, bestsellerekhez, továbbá a pszichológia, a gyermeknevelés és az életvezetés témakörében önfejlesztő művekhez is hozzájuthatnak e-könyv formában, akár otthonról, távoli eléréssel is a nap 24 órájában.

A jelenleg tesztüzemmódban működő e-könyvkölcsönzési szolgáltatás a könyvtári tagok számára ingyenesen érhető el.

Május 28-án pedig családi nap lesz a könyvtárban, reggeltől estig különleges programmal:

 

Fotó: a könyvtár Facebook-oldaláról