Cicák és kutyák örökbe

Június 15-én 10 és 14 óra között a FÖRI Önkormányzati Állatvédelmi Őrszolgálatának telepe (Illatos út 23/a) nyílt napot tart. A telep teljes területét megnyitják a látogatók előtt. Ekkor állatgondozókkal és állatorvosokkal is lehet beszélgetni, tanácsot kérni tőlük. 

Az örökbefogadható háziállatok fotói megtekintheők a honlapon, ahogy az örökbefogadás menete is:

1. A beléptetést követően a várakozóhelyiségbe irányítják Önt, ahonnan az állatgondozó az örökbefogadó helyiségbe kíséri. Itt megismertetik Önnel azokat az általános feltételeket és tudnivalókat, melyek elfogadása nélkül nem áll módunkban ebet vagy más állatot örökbe adni.

2. Az állampolgár, aki megelőzően saját állatáról lemondott, ugyanazt az állatot a későbbiekben nem fogadhatja újra örökbe, ahogyan a Szolgálatnál található más állatot sem.

3. Rövid beszélgetés keretében tájékozódunk az állattartás szempontjából lényeges kérdésekről (életvitel, lakóhely, szokások, elképzelések), és ezek alapján közösen megpróbáljuk körvonalazni, milyen állat felelne meg Önnek. Ebben nagy segítségünkre lesznek az Ön által adott válaszok és az állatgondozók tapasztalata az itt lévő állatok viselkedésével kapcsolatban.

4. Ezt követően választhatja ki a megfelelő állatot, akit az Önt kísérő állatgondozó vezet ki a kennelből és kísér az örökbefogadó helyiségbe.

5. Eztán állítjuk ki – az Ön személyazonosító igazolványainak alapján – az oltási könyvet, kitöltjük a mikrochip – regisztrációs adatlapot és aláírjuk az örökbefogadási megállapodást. Számla ellenében ugyancsak ekkor egyenlítheti ki a szolgáltatási díjat is, mely az állat kezelésével (oltások, mikrochip, féreghajtó) kapcsolatos költségeket minimálisan fedezi.

6. Az örökbefogadástól számított két héten belül telefonos vagy személyes konzultációt biztosítunk Önnek az állat egészségügyi állapotával, viselkedésével kapcsolatban. A tőlünk kivitt állat tartási körülményeit az általunk megbízott személy az Ön lakcímén utólagosan ellenőrizheti.

 

Fotó: Ferencváros Facebook-oldala