Jövő héten kerül az újságtartókba az áprilisi 9 magazin – online már olvasható

A költészet napja alkalmából címlapján József Attilával megjelent a 9 legfrissebb, áprilisi száma, amely a magazin oldalán már olvasható.

A választásokhoz közeledve Sűrű, sűrűbb, legsűrűbb címmel írt Vágvölgyi B. András szerkesztőségi jegyzetet, amelyet már itt, a Kilenconline-on is olvashattak.

Mozgalmas hetek címmel foglaltuk össze az elmúlt időszak helyi politikai viharait, amelyek lapzártánkkor még közel sem értek véget.

Két oldalon keresztül faggattuk Vitézy Dávidot, aki elindul a főpolgármesteri székért (az interjúszándékot jóval azelőtt egyeztettük vele, hogy bejelentette volna ezt).

A képviselő-testület ülésén elhangzottakból Heves szócsaták címmel szemezgettünk – ennek hosszabb verzióját szintén olvashatták már a Kilenconline-on.

Nem maradt ki az If jazzcafé ügye sem: nem kaptak teraszengedélyt, mert a környékbelieket zavarja a hangos zene – de a cikkből kiderül, van még esély.

Flaszter helyett címmel a kerületi képviselőket kérdeztük arról, hogy a tavasz beköszöntével kerületszerte zöldítik, szépítik a közterületeket.

Döme Zsuzsanna Suzi alpolgármester az önkormányzat kulturális és civil pályázatainak megváltozott rendszeréről beszélt. A pályázatokat nemrég írták ki, és április 19-éig lehet rájuk jelentkezni.

Kácsor Zsolt Gönczi Ambrus helytörténész segítségével a Gubacsi út területén hajdanvolt sertésvágóhíd és vásárcsarnok történetét dolgozta fel.

Pészahon innen, húsvéton túl mindkét ünnepről számos érdekességet tudhatunk meg Szilárdi Réka vallásszociológus írásából.

A Kultúrkohász a lap közepén ezúttal is minőségi programajánlókat kínál.

József Attila apropóján Fejtő Ferencről szól Tardos János írása, Fehér Renátó, a ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás rendszerének kidolgozója és volt kurátora pedig az ösztöndíjról és a költőről beszél.

Portrét olvashatnak Kovács Katalinról, a Katyesz Cake Tortaműhely megálmodójáról, s megemlékezünk a valaha az Ipar utcában működött Merz Házról, a neounderground-avantgárd klubról.

Kritikusaink a Müpában és a Stúdió K-ban jártak, Teszár Dávid Csáki László első egész estés animációs filmjéről, a Kék Pelikanról írt, Cserna-Szabó András pedig a Mester utcai Sarajevo gyorsétteremről.

Sportrovatunkban a ferencvárosi kézilabdasikerekről esik szó, a Fradi-lelátóról pedig ismét elénk tárul a magyar abszurd.

Sakkrovatunkból kiderül: magyar sporttörténeti sikert értek el a magyar csapat ferencvárosi tagjai a hallássérültek 20. siketlimpiáján.

Ahol a 9 magazin megtalálható: újságtartók a kerületben

A 9tv lapszemléje Vágvölgyi B. András főszerkesztővel:

TARTALOMJEGYZÉK

A SZERK.: SŰRŰ, SŰRŰBB, LEGSŰRŰBB3.
VITÉZY DÁVID FŐPOLGÁRMESTER-JELÖLT: „SZERINTEM LE LEHET GYŐZNI KARÁCSONYT”6–7.
ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET: HEVES SZÓCSATÁK8.
JAM SESSION – LESZ-E TERASZA IDÉN AZ IF JAZZ CAFÉNAK?
FLASZTER HELYETT – VIRÁGOK, BOKROK, DÉZSÁS FÁK FERENCVÁROSBAN10–11.
LEVEGŐVÁLTOZÁS – DÖME ZSUZSANNA SUZI ALPOLGÁRMESTER AZ ÁTALAKÍTOTT KERÜLETI PÁLYÁZATI RENDSZERRŐL12.
VÁSÁRCSARNOK ÉS KÖZVÁGÓHÍD ALSÓ-BIKARÉTEN – INNEN KERÜLT A SERTÉSHÚS BUDAPEST ASZTALÁRA13.
TAVASZI ÜNNEPKÖR: PÉSZAH ÉS HÚSVÉT14–15.
JOCI ÉREZ – LÁNG JUDIT NOVELLÁJA15.
KULTÚRKOHÁSZ – FERENCVÁROSI KULTURÁLIS AJÁNLÓ16–17.
FEJTŐVEL PESTEN ÉS PÁRIZSBAN – A GÁT UTCÁTÓL A JÓZSEF ATTILA-LAKÓTELEPIG18.
FEHÉR RENÁTÓ JÓZSEF ATTILÁRÓL ÉS A FERENCVÁROSI IRODALMI ÖSZTÖNDÍJRÓL: „KIVENNI A VITRINBŐL”19.
SOLUS AMOR A MÜPÁBAN: TÖBB MINT CIRKUSZ20.
STÚDIÓ K: PRUDENCIA HART KÜLÖNÖS KIVETKEZÉSE – A HALÁL ÉS A KOCSMATÜNDÉR21.
IPAR UTCAI EMLÉK: A MERZ HÁZ – VOLT MERZÜNK, VAN MERSZÜNK22.
CUKRÁSZMŰVÉSZET A LÓNYAYBAN – A TORTASZOBRÁSZ23.
FILM: SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT NOSZTALGIAVONATOK24.
GASZTRO: A GYROS UTCAI CSEVAP25.
KÉZILABDA: TRIPLÁZÁS A KUPÁBAN, NEGYEDDÖNTŐ A BL-BEN26.
FRADI-LELÁTÓ: MAGYAR ABSZURD27.
TÉLI SIKETLIMPIA: KÉT FERENCVÁROSI SAKKBRONZÉREM28.
RÖVIDEN30.