Közlekedési információk a hétvégére

Hétvégére lezárták a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között, mert átadták a gyalogos- és kerékpáros-forgalomnak. Idén először a március 15–17-i hosszú hétvégén nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt.

Fontos információk gyalogosoknak:

  • az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni;
  • az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot.

Vasárnap 14:45-től várhatóan 17:30-ig labdarúgó-mérkőzést tartanak a Groupama Arénában, ezért a rendezvény előtt és után az Üllői úton kifelé a Könyves Kálmán körút előtt, a felüljáró mellett időszakosan korlátozhatják a forgalmat.

Vasárnap 14 órától vonulásos rendezvény miatt korlátozásra kell készülni a Belvárosban a Zoltán utcától a Nádor utca – Kossuth Lajos tér – Széchenyi rakpart – Arany János utca – Akadémia utca – Széchenyi István tér – Zrínyi utca – Hercegprímás utca útvonalon. 

Forrás: BKK Info