Maratoni fogadóórát tart pénteken az Utcajogász

Április végén jár le a téli kilakoltatási moratórium, ezért az Utcajogász Egyesület idén is maratoni ügyfélfogadást tart április 26-án, pénteken a Blaha Lujza téren: 12–18 óra között fordulhatnak hozzájuk azok, akiknek jogi tanácsra van szükségük, de nem tudnák megfizetni az ügyvédi munkát. Utána pedig jótékonysági főzésre várják az érdeklődőket az Aurórába – írja az énbudapestem.

A 2010 óta működő Utcajogász Egyesület ingyenes jogi segítséget nyújt a lakhatási és szociális jogok területén a rászorulóknak. Minden pénteken délután 3 és 5 óra között a Blaha Lujza téren tartanak ügyfélfogadást, ami 26-án három helyett hat órán keresztül fog tartani. Mivel ügyeik száma az elmúlt évben a gazdasági válság miatt radikálisan megnőtt, a szervezet munkatársai most, a kilakoltatási moratóriumot megelőző pénteken a szokásosnál is több ügyfélre számítanak, hiszen ebben az időszakban sok család kap levelet a végrehajtótól, amelyben az kitűzi a kilakoltatás időpontját.

Az utcajogászok azt kérik az ügyfelektől, hogy hozzanak magukkal az ügyükre vonatkozó minden iratot a Blaha Lujza térre, mert hatékony segítséget csak így tudnak nyújtani. Az Utcajogász Maraton célja az ügyfélfogadáson kívül az is, hogy felhívja a figyelmet a lakhatási válság problémájára; valamint hogy szélesebb körben tegye ismertté az Utcajogász munkáját, hogy az egyesület önkéntes jogászai minél többeknek tudjanak a jövőben segíteni. Mint közleményükben írják, április 26-án azokat is várják a Blaha Lujza térre, akik csak a munkájuk iránt érdeklődnek és beszélgetnének velük a jelenlegi lakhatási helyzetről.

Az ügyfélfogadás után az Utcajogász Maraton az Aurórában folytatódik. Az egyesület csapata jótékonysági főzésre invitál mindenkit az Auróra Klímakertjébe, ahol a résztvevők adományért cserébe jogászok által készített lecsót és süteményeket fogyaszthatnak, közben ismereteket szerezhetnek a lakhatás jelenlegi helyzetéről.

Az Utcajogász telefonos ügyfélfogadása minden kedden és csütörtökön 17 és 19 óra között érhetó el, a telefonszám: +36 20 282 3616. A szervezet munkatársai arra kérik leendő ügyfeleiket, hogy a telefonos megkeresést csak sürgős, rövid határidős jogi ügyben vegyék igénybe. Minden más esetben e-mailben forduljanak hozzájuk az utcajogasz@gmail.com címen. Az e-mailes megkeresésekre igyekeznek a lehető legrövidebb időn belül reagálni.

Kiemelt kép: Schneider Márton/Utcajogász