Nagycsarnok (fotó: Budapest Vásárcsarnokai Kft.)

Nagyszombaton négyig nyitva a Nagycsarnok

Nagypénteken zárva tartanak a Budapest Vásárcsarnokai Kft.-hez tartozó fővárosi piacok és üzletközpontok – egyetlen kivétel, hogy Budán, a Fehérvári úti vásárcsarnok virágsora nyitva lesz reggel 7-től délután 4-ig – derül ki a hat vásárcsarnokot, hat üzletközpontot és egy piacot működtető cég közleményéből.

Másnap, szombaton minden nyitva van délutánig, a Vámház körúti nagycsarnok például 6-tól 16 óráig. Húsvét vasárnap és hétfőn, azaz március utolsó és április első napján viszont minden egység zárva lesz. Kedden, 2-án már a normál hétköznapi nyitvatartás érvényes, a csarnokok általában este 6-ig várják a leapadt készleteket feltölteni szándékozókat.

Az idei húsvéti kínálatban különösen kedvelt a szívsonka: a darabolás módja különbözteti meg a többi sonkától, az utóbbi időben érezhetően erősödik a vásárlói érdeklődés iránta – állítja Földes Tamás, a kft. ügyvezető igazgatója. A legolcsóbb gyorsérlelésű kötözött sonka kilós ára a nagycsarnokban 3498 forint, a tradicionálisan készített 3990 forint. A szívsonka árában nagyobb a szórás, 3498 és 6290 forint között változnak az árak minőségtől fűggően. A prémiumtermékekért a Fehérvári úti piacra érdemes ellátogatni, itt bárányt és 24 hónapig érlelt pármai sonkát is lehet venni; a szarvasgombapehellyel megszórt pármai sonka kilója 14 999 forint.

-ti-

Kiemelt képünkön a Nagycsarnok
Fotó: Budapest Vásárcsarnokai Kft.