Rózsaszín mágia Külső-Ferencvárosban: paradicsompalántákat oszt a bolgár önkormányzat

Csütörtöktől Bulgáriából származó „Rozova Magia” (Rózsaszín mágia) fajtájú paradicsompalántákat fog osztani a ferencvárosi bolgár önkormányzat és a Ferencvárosban működő Bolgár Kutatóintézet, szoros együttműködésben a ferencvárosi önkormányzattal. Az igen egészséges és erős paradicsomfajtából ezer darab találhat gazdára a bolgár templomnál és a Csiga parkban május 16-án és 17-én – adta hírül az önkormányzat hivatalos Facebook-oldala. Fejenként tíz-tizenkét darabot lehet elvinni, de ne menjen senki csak úgy oda: az eseményre regisztrálni kell.

A palántaosztást két helyszínen és négy időpontban tartják:

1. Vágóhíd u. 15. a Szent Cirill és Szent Metód bolgár ortodox templom udvara: 2024. május 16. (csütörtök) 14–17 óra között és 2024. május 17. (péntek) 10–12 és 14–16 óra között
2. József Attila-lakótelep, Csiga park: 2024. május 16. (csütörtök) 10 és 13 óra között

A palánták a készlet erejéig állnak rendelkezésre, a maximum igényelhető mennyiség tíz-tizenkét db.

A palántákért a kornyezetvedelem@ferencvaros.hu e-mail-címen lehet jelentkezni az igényelt darabszám jelzésével, illetve hogy hol, melyik időszakban szeretné átvenni őket a jelentkező.
„A Bulgáriából származó „Rozova Magia” (Rózsaszín mágia) nagyon egészséges és erős paradicsomfajta, körülbelül 155-175 cm magasra nő. Gyümölcse nagy, rózsaszín, az átlagos súlya 350-550 g. Telt paradicsomos aromája, jó édes-savanyú egyensúllya van (inkább édeskés), húsos, közepesen kemény. Későn, az átültetés után körülbelül 85 nappal kezd érni. Erőteljes növekedésű, karózást igénylő fajta. Főleg friss fogyasztásra ajánlják. Szabadföldbe májusban ültethető, ültetési rendszer: 90×30 cm, betakarítás: augusztus vége-október” – foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat az önkormányzat bejegyzése.