Húsvétvárót tartottak a József Attila-lakótelepen

Már csak egy hét van húsvétig: a József Attila-lakótelepi Nyúldombon az ünnepre készülve rendeztek húsvétváró programot. Tojásfestéssel, akadálypályával, tojáskereséssel várták a családokat.

„Húsvétváró ennek a rendezvénynek a hivatalos címe. Szerettük volna, hogy a gyerekek készüljenek rá az ünnepre egy kis tojásfestéssel, volt akadályverseny és tojáskeresés is. Hoztam Peti nyulat is egy kis nyuszisimogatásra: próbálom felhívni a figyelmet a felelős állattartásra is” – mondta Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje.

A kisgyermekes családok még igyekeznek ápolni és tartani a  népszokásokat: a tojásfestés például mint a húsvéti időszak legkreatívabb tevékenysége a mai napig lefoglalja a kicsiket, és a festett tojás gyönyörűen mutat az ünnepi asztalon is. Az ételekkel tartjuk leginkább a hagyományokat: ilyenkor a klasszikus húsvéti sonka tormával és a fonott kalács sok családnál ott van az asztalon.

„Hozom otthonról a saját hagyományokat: például olajos káposztát készítünk a húsvéti sonka mellé. Ez egy hagyományos sváb húsvéti étel, amit csak ilyenkor készítünk el, így kicsit emlékezve az őseinkre is. A sonkaléből készül egy nagyon finom bableves. A tojásfestés sem marad el, ezt a hagyományt sem akarom elengedni, úgyhogy nálunk festett tojás kerül a húsvéti asztalra” – mondta a polgármesterjelölt.