Új utastájékoztató táblák a Kálvin téren

Az új típusú utastájékoztató táblákon a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek, így távolról is látható, milyen járatok érhetők el a megállóból – írja a BKK.

Az új rendszerben egyedi azonosító kódokkal segítik az utasokat, hogy könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható betűk és/vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ha például egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul, az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani azt is, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik megállóban lehet felszállni. A Budapesti Közlekedési Központ lépésről lépésre végzi a teljes utastájékoztató rendszer felújítását. Az elmúlt két évben több mint 25 csomópontban vált korszerűbbé a tájékoztatás, a következő hetekben, hónapokban pedig további forgalmas helyszíneken folytatják a munkát.

Fotó: BKK