Zöld utat kapott a szabadtéri könyvtár

A ferencvárosi közösségi költségvetés újabb ötlete került a megvalósítás szakaszába. A javaslat alapján két darab zárható szabadtéri könyvszekrény áll majd a Ferenc téren és a Csiga parkban.

A ferencvárosi közösségi költségvetés nemzetközi és hazai minta alapján is kipróbált intézmény, amelynek lényege, hogy a lakosság saját maga dönthet, mire szeretné elkölteni a teljes költségvetés egy adott részét. Erre a célra Ferencváros 2022-ben majdnem 10 millió forintot tett félre, és számít az állampolgárok aktív részvételére, hogy egyeztessenek, megvitassák, mire van szükségük. Minden 14 év feletti ferencvárosi küldhet be ötleteket, miután lakcímkártyájával regisztrált. Egy ötletre a maximális keret 5 millió Ft.

A pályázat kezdeményezői és kivitelezői – az önkormányzat – köszöni az ötletgazdának, hogy hozzájárult Ferencváros fejlesztéséhez, és köszöni a kerületiek támogató szavazatait is. Felhívják a kerületi lakosok figyelmét, hogy nézzenek körül, milyen ötletekre lehet még szavazni, illetve ajánlják, hogy regisztráljanak és adjanak be hasonló javaslatot.

Fotó: Facebook