Gyurákovics, Takács és Torzsa utolsó frakcióvezetői vitája a 9tv-ben

A ferencvárosi képviselő-testület frakcióvezetői, Gyurákovics Andrea (Fidesz–KDNP), Takács Krisztián (Új Pólus) és Torzsa Sándor (Demokraták) utoljára szerepeltek a választások előtt a 9tv Köz-Élet című műsorában. Az egyórás beszélgetésben aktuális kerületi ügyekről esett szó, de a választásokat, a választási programokat is érintették, sőt kisebb szóváltásokba is keveredtek a szereplők.

A műsor, amely évek óta ugyanebben a felállásban zajlik hónapról hónapra, kissé egyoldalúvá, pontosabban kétoldalúvá vált amiatt, hogy a várost vezető polgármester és a testület ellenzéki képviselői már nem egy oldalon állnak, hanem két külön csapatban mérkőznek meg egymással a június 9-ei választásokon. Így a műsorban Gyurákovics Andrea fideszes polgármesterjelöltön kívül csak Gegesy Ferenc csapata képviseltette magát, rögtön két fővel, a Baranyi Krisztina-csapat nem. Ebbe a műsorba ugyanis csak a frakciók vezetői kapnak meghívást, a frakciók pedig a választásokat követően bizonyosan át fognak alakulni. Az MSZP-s Torzsa Sándor és a Momentumból április elején kilépett Takács Krisztián között nem is igen volt vita, nem úgy, mint Gyurákovics és Torzsa között.

A vita során érintették a közterületek tisztaságát, és hogy kinek milyen tervei vannak a helyzet javítására. Előkerült a Haller park felújítása és a nyilvános illemhelyek alacsony száma, ezen belül az is, hogy a Bakáts Bunker nem funkcionál ekként, és persze a tömbrehabilitáció sem maradhatott ki a témák közül.

A képen balról jobbra: Ferencz Gabriella műsorvezető, Torzsa Sándor, Gyurákovics Andrea, Takács Krisztián