Hamarosan indul az Ötletfutár

Az Ötletfutár egy ez idáig soha nem látott, innovatív ötletekkel és megoldásokkal bíró, közösségi gondolkodásra sarkalló játék, amelynek platformját a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány teremti meg a résztvevők számára.

A platform egy egymásra épülő, három állomásból álló rendezvénysorozat, ahol a résztvevők a játék végére az egyes helyszíneken kilenc különféle SDG (Sustainable Developement Goals – az ENSZ által előírt Fenntartható Fejlődési Célok) célra irányuló ferencvárosi fókuszú ötletekből gyúrnak közösen megvalósítható projektterveket. „Gyere és hangosítsd ki elképzeléseidet olyan kerületi fókuszú ötletek kidolgozásában, ahol globális problémákat szűkíthetünk le együtt helyi megoldásokká!” – olvasható a felhívás Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Facebook oldalán.

A  koncepció alapgondolatát Hajós András Dalfutár műsora inspirálta, ahol az ötletgazda felkér egy-egy zeneszerzőt, szövegírót, zenei producert és énekest, hogy egymás munkájára építve, de egymás kilétéről nem tudva írjanak egy dalt, amelyet végül közösen fel is vesznek. „Erre a gondolatmenetre rímelve álmodtuk meg az ÖTLETFUTÁR rendezvénysorozatot, ahol az egyes állomásokon három különböző célcsoport – egymást nem ismerve, így egymástól teljesen függetlenül gondolkodva – az előtte lévő körből kapott ötleteket gördíti tovább, hozzáadva a saját aspektusát, nézőpontjait, gondolatmenetét az előzményekhez.” – áll az alapítvány Facebook bejegyzésében.