Ismét Torzsa vezeti a Demokraták frakcióját

A frakció kétfős: Torzsa Sándor (MSZP) és Csóti Zsombor (DK) alkotja, akik mindketten a Gegesy-csapat tagjai voltak, és kompenzációs listáról jutottak a kerületi képviselő-testületbe. A frakcióvezető szerint az önkormányzati választásokon Ferencvárosban háromosztatú politikai tér jött létre, amelyben a liberálisok, a Fidesz és a baloldaliak képviselnek meghatározó erőt.

„Az önkormányzati választások után már hamar munkához láttunk. Kedden megalakult a frakciónk, itt szeretném megköszönni a bizalmat, hogy ismét frakcióvezetővé választottak. Ferencvárosban az önkormányzati választásokon létrejött egy háromosztatú politikai tér. A liberálisok, a Fidesz és mi, baloldaliak képviselnek meghatározó erőt” – írja Torzsa Sándor a Facebook-oldalán.

„Sokan mondják, és mi egyet is értünk velük: baloldalra egy egészséges társadalomban szükség is van. Ráadásul a nyugati trendek már fordultak. Az újhullámos politikusok és trendi pártjaik szépen leszerepeltek, mert a politika mégiscsak a tettekről és nem kommunikációról szól. Újra nagy számban fordultak a választók a klasszikus baloldal felé Nyugaton” – fejtegeti Torzsa.
„Nekünk Ferencvárosban most az a dolgunk, hogy a baloldalt megerősítsük. Ehhez azonban új politikai működésre van szükség: politikát nem lehet csinálni emberek nélkül, és a politika nem lehet egy szűk elit úri huncutsága sem. Frakciónk egy olyan újfajta működés alapjait tette le az alakuló ülésén, melynek lényege a folyamatos társadalmi párbeszéd és nagyon aktív kapcsolattartás a lakossággal. Ezért a frakciónk városrészekként lakossági kapcsolattartókat jelölt ki, és képviselőink is minden városrészben fognak tartani fogadóórákat” – számol be a frakcióvezető a döntéseikről.

A bejegyzésből kiderül az is, melyik kerületrészben ki lesz a lakossági kapcsolattartójuk.

Belső-Ferencváros: Tucker Dávid
Boráros tér és környéke: Szilágyi Zsolt
A Körút mentén: Barbara Eszter Vida
Ferenc tér és környéke: Árva Péter
Nagyvárad tér és Klinikák között: Kelemen László és Torzsa Sándor
Mester utca, Haller utca, Duna-parti rész: Takács Máriusz
Vágóhíd utca, új lakóparkok, Külső-Ferencváros: Pityó László
MÁV és Aszódi telep: Varga József
József Attila-lakótelep: Hidasi Gyula és Csóti Zsombor

A képviselő a frakció megalakulásának hírét több csoportban is közzétette, a poszt alatt pedig válaszol a kommentelők kérdéseire is.

Fotó: Stépán Virág