Jámbi adja 

A magyar politikai elitben ritka lépést tesz Jámbor András, a 6-os fővárosi választókerület (Józsefváros–Ferencváros) független országgyűlési képviselője: fizetésének egyharmadát közösségi felhasználásra ajánlotta fel.

Testvérlapunk, a Józsefváros Újság a képviselő közösségimédia-oldalát idézi, amelyen Jámbor András a részvételi költségvetéshez hasonló logikájú kezdeményezésről a következőket írta április 2-án: 

„Visszaadom a parlamenti fizetésem egyharmadát Józsefvárosnak és Ferencvárosnak! Írd meg kommentben, milyen helyi ügyet, szervezetet támogassak! 

Már a megválasztásomkor, két évvel ezelőtt azt ígértem, hogy a képviselői fizetésem egyharmadát visszaadom a közösségemnek, amelytől a bizalmat kaptam. Ezt a pénzt a következő két évben is ferencvárosi és józsefvárosi helyi ügyeknek fogom adni. De hogy pontosan hova, arról a közösségnek kell döntenie!

Szállj be Te is a döntésbe: írd meg kommentben, milyen témában vagy milyen ügynek adnád te a fizetésem egyharmadát, de ha van konkrét józsefvárosi vagy ferencvárosi szervezet, akik szerinted hasznos munkát végeznek a közösségért, őket is megnevezheted!

A beérkezett javaslatok alapján hamarosan SZAVAZÁST is indítok, hogy a konkrét szervezetről, kezdeményezésről is közösen döntsünk. Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy biztosan ne maradj le a szavazásról!

Az elmúlt két évben a Láthatatlan Tanodát és a Konkávot támogattam. Őket ismeritek? Mind a két szervezet gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozik, az ő oktatásukat és fejlődésüket segítik. Nagyon büszke vagyok, hogy segíteni tudtam a munkájukat!

Kit támogassak a következő két évben? Döntsünk róla együtt!” 

Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon a miniszterelnöki fizetésüket teljes hivatali idejük alatt karitatív szervezeteknek, illetve az államkincstárnak utalták. Jámbor képviselő tette hasonlóan példamutató, jól fizetett parlamentereink közül sokan követhetnék a közösségi célú adakozásban. 

Fotó: Jámbor András Facebook-oldala