dél-pesti tankerület

Jó az együttműködés a ferencvárosi iskolák új tankerületével

A 9. kerületi iskolák vezetői szerint jobb a hangulat, amióta már nem a Baranyi Krisztinával állandó vitában álló Belső-Pesti Tankerületi Központ, hanem a Csepelen lévő Dél-Pesti Tankerületi Központ a fenntartójuk.

A csepeli és a soroksári iskolák mellett a Dél-Pesti Tankerületi Központnak néhány hónapja a ferencvárosi iskolák fenntartása is feladata. Ismerkednek a tankerülettel, és a központ is az iskolákkal, de érezhetően sokkal jobb a hangulat – mondta a Bakáts téri Ének-zenei Általános Iskola igazgatója, Sztyéhlikné Hradszki Csilla a Kilenconline-nak. Hasonlóan vélekedett Sebőkné Orosz Katalin, a Leövey Klára Gimnázium igazgatója is, aki szerint iskolájuk és a tankerületi központ között jó az együttműködés.

Mint ismeretes, tavaly októberben Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere és a Belső-Pesti Tankerületi Központ között feszült helyzet alakult ki: a felek nyilvános levelezésben mutogattak egymásra sporteszközök meghiúsult beszerzése, visszautasított önkormányzati segítség, tanuszodák felújításának finanszírozása miatt. Mindenki mást állított a médiában, a legrosszabbul pedig az iskolák jártak. Február elsején azután nagyobb visszhang nélkül tizenhárom ferencvárosi iskolát Csepelen vettek fenntartásba. 

Czuk Dóra, az önkormányzat sajtószóvivője szerint a kerületi vezetésnek semmilyen köze nem volt a váltáshoz, nem is tudtak róla. Tóth János, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója levélben azt a tájékoztatást adta, hogy a 9. kerületi iskolák átvételéről nem a központ döntött, hanem kormányrendelet írta elő. A Dél-Pesti Tankerületi Központ a jogszabályoknak megfelelően járt el, amikor a fenntartásába vette az iskolákat – hangsúlyozta.

– bgb –