Kutyaügyi kérdések a kerületi képviselőjelöltekhez

Tervezik-e a képviselőjelöltek megoldani a kutyapiszokkal kapcsolatos problémákat, a közterületek rendszeres takarítását és karbantartását, a szigorúbb szabályozást, valamint szankciók bevezetését azok számára, akik nem gondoskodnak kedvenceik ürülékének eltakarításáról – ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tettek fel a kerületiek a képviselőjelölteknek a Facebook-bejegyzés szerint, amelyet a ZöldEb Ferencváros csoport tett közzé a Kilencedik kerületben kutyázunk nevű csoport oldalán. 

„A kerületet érintő nagyobb témákkal kapcsolatban általában tudunk tájékozódni az online fórumokon a képviselők/jelöltek véleményéről, de mi szerettünk volna feltenni pár kérdést, ami a kerületi kutyatulajdonosok nagy közösségét érinti a mindennapokban” – áll a bejegyzésben.

A kérdések az alábbiak.

  • A jelenlegi önkormányzati ciklusban milyen eredményeket sikerült elérni a kutyatartás/állatvédelem témakörében (amennyiben tagja a jelenlegi testületnek vagy van véleménye az elmúlt időszakról)?
  • A következő önkormányzati ciklusban milyen kutyásokra vonatkozó tervei vannak, beleértve a kerületi állatvédelem, állatjólét kérdését is? Mi a véleménye a kerületi kutyatartás önkormányzati szabályozásáról?
  • Milyen tervei vannak a kutyafuttatók karbantartásával kapcsolatban, javasolna-e évente rendszeres költségkeretet a nagyobb karbantartási munkákra, fejlesztésekre (a Feszofe szerződésében fogalt kisebb javításokon túl)?
  • Hogyan kezelné a fel nem szedett kutyaürülék problémáját, és ehhez kapcsolódóan az egyéb szemeteléssel kapcsolatos problémákat? Tervez-e (jogos esetben) büntetni?
  • Hogyan tervezi kezelni a különböző konfliktusokat, pl. kisgyerekes és kutyatartó között? Mi a véleménye a Ferenc téren kialakult helyzetről?
„A válaszokat változtatás és kommentár nélkül közzé fogjuk tenni nektek két hét múlva, reméljük, mindenkitől kapunk választ” – olvasható a csoport Facebook-bejegyzésében.
Fotó: Kilencedik kerületben kutyázunk Facebook-csoport