Látható segítség – adománypanel a Vásárcsarnokban

Adományozni jó dolog, pláne ha időben és térben is látható, hogy a pénzösszeg, amelyet a rászorulóknak szántunk, mekkora segítséget nyújt. Erre van lehetőség immáron egy hónapja a Fővárosi Vásárcsarnokban a Fővám téren, ahol a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány interaktív adománygyűjtő paneljét tették ki, így pár gomb megnyomásával segíthetünk a rászorulóknak.

A képernyőn az adományozó kiválaszthat egy összeget: kétezer, ötezer vagy tízezer forintot, amelyet egy kártyás tranzakcióval azonnal  ki is fizethet. Ezzel jelképesen egy adag tűzifát vásárol, amit a képernyőn is láthat, és az adományozott tűzifával begyújthatja egy hideg lakás kályháját. Az adomány nagysága szerint izzik fel a kályha a kihűlt otthonban. Az adományokkal még pár hétig a kerületi hajléktalanokért és mélyszegénységben lévőkért dolgozó Budapest Bike Maffiát, a Horizont Szociális Alapítványt és az Utcáról Lakásba Egyesületet lehet támogatni.

„Elsődleges célunk az, hogy az adománypanel segítségével olyan szervezeteket támogassunk, amelyek évek óta jelen vannak Ferencváros életében és hitelesen, jól végzik a munkájukat.” – mondta el Kancsalics Dóra, az alapítvány elnöke. „Az adományozó panel egyelőre még csak most indult, sok jó ötlet érkezett a Ferencvárosi Közösségi Alapítványhoz, hogy miként lehetne még jobban láthatóvá és érdekessé tenni az adománypanelt. Ezen dolgozunk és nemsokára egy újabb kampány indul, amelyben újabb szervezeteket lehet majd támogatni.” – tette hozzá.

– bgb –
Fotó: Stépán Virág