A szabad sajtó napján elindult a Kilenconline.hu – a polgármester köszöntője

Tisztelt Olvasó!

Lassan 15 éve tart a folyamat, amelyben a szemünk előtt számolják fel a szabad magyar sajtó legfontosabb intézményeit. Az országos elérésű közszolgálati média megszűnt, a magánkézben megmaradt sajtó lehetőségei folyamatosan szűkülnek.

Ferencvárosban 2019 óta próbálunk lehetőséget teremteni valódi kerületi közszolgálati médiára. A 9 magazin, a megújított kerületi újság főszerkesztőjét ezért nyílt pályázaton, független szakmai zsűri döntése alapján neveztük ki. A szerkesztőségtől azt kértük, hogy a BBC szakmai és etikai irányelveit tekintsék irányadónak.

Egy évvel később a 24.hu „Milyen tömegsajtót csinál az ellenzék közpénzből?” alcímű kritikai elemzésében a következőket írta: „Úgy fest, hogy a 9 címet viselő újság készítői úgy döntöttek, kilépnek az olvasót nemcsak próbára tevő, de valójában le is néző propaganda+pr kombináció uralta keretekből, és csinálnak valami olyat, ami más, elsősorban szép, informatív és olvasóbarát.”

Ugyanezt remélem a magazin és a kerületi 9tv szerkesztőségeinek közös munkájával ma elinduló Kilenconline.hu-tól is. Szép, informatív és olvasóbarát oldalt, a néző-olvasó komolyan vételét. Tárgyszerű tájékoztatást és szuverén véleményalkotást.

Nem is indulhatna szimbolikusabb időpontban, mint március 15-én, a magyar sajtó napján.

Fogadják bizalommal, nézzék, olvassák kíváncsian és élvezettel.

Baranyi Krisztina