Térítésmentes nyilvános illemhely nyílik a Haller parkban

Előreláthatólag május végéig megnyílik a régóta várt közvécé a Haller parkban, ha sikerül minden engedélyt beszerezni a hatóságoktól.

„A vállalkozó maholnap az utolsó simításokat végzi a Haller parki új közvécén: lámpákat szerel fel, belső burkolatot javít. A szakiroda elkezdheti az engedélyek beszerzését a különböző hatóságoktól” – tette közzé Takács Máriusz (DK) a terület  önkormányzati képviselője közösségi oldalán.

Részletesebb információkért megkerestük a képviselőt, aki elmondta: a szabályos közbeszerzéssel meghirdetett önkormányzati beruházás már 2023 tavaszán elindult, ám a nyertes vállalkozó egy alvállalkozót is bevont az építkezésbe, aki viszont elmaradt a teljesítéssel, és erről nem is tájékoztatta sem a fővállalkozót, sem a megrendelő önkormányzatot. A munkák elakadása viszont nyilvánvalóvá lett, 2024 januárjára sikerült felmondani a szerződést az illető céggel, februárban pedig új alvállalkozót találni. Ez a választás sikeresebb volt, holott nem egyszerű illemhelyről van szó: egy körülbelül negyven-ötven négyzetméter alapterületű épület van átadás előtt, amelyben gondnoki helyiség is lesz a személyzet számára. Nem a régi idők „vécésnénijére” kell gondolni, hiszen a szolgáltatás ingyenes lesz, a fenntartó FESZOFE biztosít majd állandó műszaki ügyeletet. Ez sajnos nem jelent huszonnégy órás nyitvatartást – bár pontosan még nem határozták meg, a funkcióhoz igazodó ésszerű időhatárok között lesz nyitva a létesítmény, várhatóan reggel hat és este hét között. A műszaki átadás – amely nagy vonalakban az érintésvédelmi, a vízügy technikai és a tűzvédelmi átvizsgálást jelenti – után az épület azonnal megkapja a használatbavételi engedélyt. Takács Máriusz május közepére-végére várja  ennek megtörténtét, utána azonnal üzemelni kezd a régóta várt közvécé. A beruházás költsége Takács elmondása szerint mintegy hatvankétmillió forintra tehető.

– hi –

Fotó: Takács Máriusz Facebook-oldala