Új idősek új barátai

Az Idősek Barátai Program 2016-ban indult Magyarországon, a francia Les Petits Frères des Pauvres mintájára, és az Önkéntes Központ Alapítvány működteti. Jelenleg Budapest több kerületében is aktívak, és most Ferencvárosban is elindítják új csoportjukat a Feszgyi szakembereinek bevonásával. Önkéntesek jelentkezését várják a közösség támogatására.

Aki a magány elleni közös küzdelem jegyében szeretne segíteni a kerületi időseknek, illetve vidámmá tenni a hétköznapjaikat, az csatlakozhat az Idősek Barátai Programhoz, amelynek célja az elszigeteltségben, magányosan élő idős emberek támogatása. A program önkénteseinek feladata, hogy baráti kapcsolatokat alakítsanak ki és minőségi időtöltést biztosítanak az idősek számára beszélgetés, séta, társasjátékok, felolvasás és még sok más közös tevékenység formájában. Meglátogatják az idős embereket otthonukban vagy az intézményekben, segítenek a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban és egyéb mindennapi teendőkben.

Az IBP önkéntesei társaságot és vidámságot hoznak az idősek életébe, növelve aktivitásukat és a világra való nyitottságukat.
Aki csatlakozik, az biztosan megtanulja, hogyan kell közösséget építeni, valamint hasznos tapasztalatokra, felejthetetlen élményekre tesz szert az idősekkel való foglalkozás során.

Jelentkezés és további információ:
Email: idosekbaratai@onkentes.hu
Telefon: +36 70 433 8646

Jelentkezés itt.

– sis –

Fotó: Ferencvárosi Önkormányzat