Vita a Kilencben az élet Facebook-csoportban

– mégpedig a Fidesz választási propagandájának megjelenése miatt. Egy csoporttag megkérdezte, idézzük: „Érdeklődöm, hogy a rubeljobboldal kerületi képviselőjelöltjei mennyi kampánypénzből gazdálkodnak, hogy Gy. A. (Gyurákovics Andrea – a szerk) fejét látom minden második villanyoszlopon?” Amire egy másik csoporttag dollárbaloldalozik egy jóízűt. Viszonválaszában egyik azt írja másiknak, hogy „nem látom mások plakátját a maradék oszlopokon két gya (Gyurákovics Andrea – a szerk.) között. Úgyhogy ennél a kérdésnél maradunk: mennyi zséből nyomatják a narancsok a kampányt?” Amire egy harmadik hozzászóló kérdi: „Tényleg erre való ez a csoport?” Mire egy negyedik: „Miért, szerinted mire való?” Harmadik erre: „Szerintem nem politikai reklámra, azt megkapjuk máshonnan is.” Kontrázik a negyedik: „Ez nem reklám, csupán tájékoztatás, ha BK-t és más formációt láthatunk. Akkor jöjjön a jobboldal is!” A moderátor írja: „Közéleti kerületi csoport, minden oldal jelöltjeit szeretnénk bemutatni.” Erre a harmadik: Akkor készüljenek interjúk a jelöltekkel, ez a fajta politikai reklám teljesen érdektelen.” Mire a moderátor: „ Újságírók azért nem vagyunk, az a Kilenconline  feladata, ha lesznek ilyen cikkek, azoknak is örömmel helyt adunk.” (Előre is köszönjük – a szerk.)

„2020 óta itt vagy, minimum a 22-es választások alatt is tag voltál, a 19-es választásoknak pedig sok eseménye innen lett szervezve, az előválasztás lebonyolítása is. Ez egy közéleti csoport, ez pedig nagyon is közélet.” És: „Minden jelölt szerepet kap, így működik a demokrácia, ha ez nem tetszik neked, akkor te az észak-koreai modellben hiszel!” Viszonválasz: „Csak annyit tennék még hozzá, hogy semmi antidemokratikus nincs abban, ha valaki elmondja a véleményét egy közéleti csoport működéséről. Sőt ez a demokrácia része.” 

A demokratikus vita folytatódik: „El kell ezt viselni. Nemcsak a Fidesz választási plakátjait nem érzem ide valónak (egyébként tele van velük a kerület), hanem a többi jelölt plakátjait sem. Szerintem valami mást kellene itt nyújtani, praktikus információt, háttérinformációt, nem kampányplakátokat mutatni, amiket számtalan más helyen is láthatunk, hiszen éppen ez a szerepük. Történt utalás korábbi előválasztás lebonyolítására: az egészen más, tényleg hasznos dolog.” Ironikusan közli egy csoporttag „Köszi! Már tudom, kikre nem rakom az x-et.” Mire a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik bázisdemokrata kilépője azt írja: „Mennyi pedofilsimogató.” 

– vba –