Belső világok harca – Élőkép a Kettőspontban

A Kör-relációk című előadás az Élőkép Színház társulat három előadójának lelkivilágába enged betekintést a bolygóállítás módszere segítségével, Tóth Szabolcs zenei terében, a bika jegyében, május 14-én.

Bolygóállásokat ritkán alkalmaznak színpadra manapság, de a Kettőspontban megtörténhet ez is: az Élőkép Színház három színésze, illetve, elnézést, énrésze – Sipos Orsolya, Gergelyi Júlia, Bérczi Zsófia – megmutatja a közönségnek, mi történik egy bolygóállítás során és milyen az, amikor a színpadra nagyított horoszkópábra életre kel.

A képen Sipos Orsolya, Gergelyi Júlia és Bérczi Zsófia énrészei láthatók

Az előadók a saját bolygóállításaikat prezentálják a Kör-relációk című előadásban, belső világaik törékeny, érdekes, humoros, feszült vagy éppen megindító jeleneteit, amelyeken keresztül lépésről lépésre bontakozik ki a válasz a feltett kérdésekre. Az előadást ajánljuk mindenkinek, aki külső megfigyelőként szívesen betekintene énrészeik viszonyaiba, és belehallgatna filozofikus párbeszédeikbe, amelyekkel kifejezik hogylétüket, érzéseiket és gondolataikat.

Formanek Csaba, a befogadószínház, a Kettőspont vezetője így nyilatkozott az előadásról:
„Nagyon tartalmas misztikus utazásban volt részem, rácsodálkoztam a háromféle, mégis nagyon összerezonáló színészetre, amit adtatok ma nekünk, ami összeér ebben az asztrológiai térgeometriában, az önmagunk körüli szabad bolyongás meditációiban, alázatos figyelemben, és főként abban, hogy »Van egy színház, végtelen és mibennünk lakik… S világtalan angyalaink mi magunk vagyunk.« Bátor és önazonos vállalás szerintem, van min meditálni veletek és utánatok.”
Márpedig, ha ő mondja, akkor érdemes kipróbálni az élményt, még egy esetleges családállítás előtt, hátha azt is megspóroljuk vele. Aztán vándorolhatunk tovább az önismeret rögös útján a Kultucca többi színházának segítségével.
– sis –
Fotók: Élőkép Színház