Élőzenés lakossági fórum a Haller parkban

Ferencvárosban egyedülálló kezdeményezés vette kezdetét április végén, amikor is a város zajos utcái közt a Haller park élőzenés lakossági fórum helyszínévé változott. 

A 9tv beszámolója:
https://www.youtube.com/watch?v=db2IPDVGInI
Az alkotócsapat a ferencvárosi komment- és falfirkakultúrával, ezen belül a véleményformálás természetével és művészetével foglalkozik. Azt keresik, hogy az írott szöveget hogyan tudják költészettel és zenével tovább gazdagítani, azaz falfirkákból dalszöveget, majd zenét létrehozni. ​Az akcióval igyekeznek művészeti eszközökkel megmutatni azt a sokféle véleményt, amelyek a Ferencvárosban élő emberekben élnek. A performanszok által a város falain megjelenő üzenetek új életre kelnek és zenei formában szólalnak meg.Az előkészületek már javában folynak: alkotócsapat ferencvárosi falfirkákat gyűjtött a 9. kerületi H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér és KONKÁV közösségi térrel együttműködésben 9. kerületi fiatalok részvételével. Az összegyűjtött firkákat felhasználva dalszövegek születtek, amelyeket megzenésítettek. Az április 28-ai első eseményt május 3-án egy újabb fogja követni. Helyszín: a Haller park sportpálya és a játszótér közötti zöld terület. (Esős idő esetén a parkhoz közeli H52 közösségi tere.)
Az alkotócsapat tagjai: Sereglei András (színész, rendező, drámapedagógus, Tilos rádiós), Cristobal Campero (zenész) és a T9 Zenekar, DJ Panda, Kiss Gabriella (látványtervező, drámapedagógus, egyetemi oktató, projektvezető).
Együttműködő partnerek: H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér, Konkáv Közösségi Tér, Esély Labor Egyesület.

Forrás: Stépán Virág