Hacukaland – kortárs gyereköltöztető a Müpában

Góbi Rita táncos és táncpedagógus egyszemélyes öltözőshow-ja gyakorlati megoldásokat kínál a több generáció számára is égető problémára: mit vegyek fel ma? A Müpa Üvegtermében szombaton 11 órától zenés-táncos ruhaügyi tanácsadás gyerekeknek 3-tól 8 éves korig.

Az országszerte sikerrel turnézó Hacukaland című előadás a maga egyszerűségében felszabadító élmény: a táncművész manószerű, bohókás, kortalan lényét helyezi a középpontba, miközben a – valljuk be, nem csak a gyerekek számára életbevágó – tevékenységről, vagyis a reggeli öltözködés vicces zsákutcáiról és szellemes útvesztőiről mindvégig a táncból, a testből, a mozgásból fogalmazva ad számot. Nagy Fruzsina élénk színű, strapabíró ruhatárával az előadó minden elképzelhető és elképzelhetetlen trükköt bátran elkövet: az ismerős ruhadarabok a színpadon változnak át és kelnek új életre. A produkció fejleszti a fantáziát: az ékszerek, cipők, kesztyűk, sálak és más kiegészítők nem rendeltetésszerű használatát bármelyik érdeklődő gyermek jó eséllyel mesterfokon sajátíthatja el az előadást nézve. Az eseményt közös tánc zárja: táncra perdülnek a cipők, vidáman ropja a pulóver, és a nadrág két szára is összegabalyodik…

Góbi Rita a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomát, koreográfus és táncpedagógus ezúttal interaktív táncelőadással hozza közelebb választott műfaját a legkisebbekhez. Egy ideje babaszínházi előadásokat is készít.

A fotó a Müpa programnaptárából való.