Két jegyet egy csapásra – Jazz Fest Budapest a Trafóban

Egy jeggyel két koncertet lehet hallgatni ma este a Trafó nagyszínpadán a fővárosi jazz ünnep műsorán: A német Moses Yoofee Trio és a koreai Sinnoi együttes várja a műfaj vájt füleit.

 

Moses Yoofee Trio a híresen képességes zongorista és producer Moses Yoofee új projektje. A jazz, a hip-hop, az R&B és a soul világából merítik az inspirációt. A trió a legjobb német dobos, Noah Fürbringer és a soulos Roman Klobe basszusgitáros részvételével kivételes stúdiófelvételeket készít, miközben élő fellépéseik is különlegesen izgalmasak.
Moses Yoofee Trio
A zenekar története röviden úgy hangzik, hogy a Potsdamban és Berlinben felnövő és már 14 évesen jazz-zseninek tartott Moses Yoofee körülbelül egy évtizede aktív a német jazzéletben. Roman Klobe-Barangă Dél-Németországban nőtt fel, és Yoofee-vel akkor találkozott, amikor a berlini Jazz Intézet hallgatói voltak. Ebben az időszakban Klobe-Barangă javasolta, hogy játsszanak együtt egyik barátjával, Noah Fürbringerrel, aki pedig müncheni születésű, de akkoriban a délnyugat-németországi Mannheimben tanult. Mindannyian tehetségesek voltak és családi gyökereik tulajdonképpen túlmutatnak Németországon, ahol hűséges közönségre találtak. Az interneten megosztott próbavidóik is nagyon népszerűek.
A Sinnoi vezetője Wonsool Lee bőgős, a koreai jazz színtér ismert figurája. Zenekara neve a sámánisztikus zenéből, az egyik legrégebbi hagyományos koreai zenei műfajból ered, amelyet egy hangszeres együttes ad elő. A jazz, a koreai tradicionális zene és az elektronikus hangzás egyedülálló kombinációja hozza létre a Sinnoi hangzását, amely valóban eredeti és kivételes azáltal, hogy elmossa a műfajok közötti határokat és integrálja a különböző elemeket. A zenekar elmaradhatatlan tagjai még: Bora Kim, aki széles zenei skálán mozog a gyeonggi minyo (koreai népdal) és a jeongga (koreai hagyományos ének műfaj) között; Godam, az elektronikus hangzás nagymestere és Nayeon Lee, piri- és taepyeongso játékos.
SINNOI
A Ferencvárosban ma este így, turbóban szól a jazz.
-sis-
A képek a zenekarok, illetve a Trafó oldaláról valók.