Tárlatvezetés a Ludwigban: Identitás – Európai látkép

Till Brönner és a Stiftung für Kunst und Kultur alapítvány tudatosan választotta a társadalmi és politikai feszültségekkel teli Magyarországot a tárlat helyszínéül. Az Identitás – Európai látkép című kiállítás augusztus 25-ig látható a Ludwig Múzeumban, a tárlatvezetések sorozata április 21-én, vasárnap kezdődik.

„Brönner fotográfus és zenész német származású, elkötelezett európai alkotóművész. Olaszországban nevelkedett, erősen kötődik a német Rajna-vidékhez, trombitaművészként pedig Észak-Amerika zenéjéhez, így önazonosságát több világ között kereste” – olvasható a múzeum kiállításismertetőjében.Tekintetét éppen a kontinensek közötti lét irányította rá Európa globális jelentőségére, fotómunkáival újra meg újra ezt a jelentőséget hangsúlyozza. Legyen szó portrékról, tájképekről, ipari tájról vagy építészetről, érzékeny megfigyelőként Brönner évek óta európai hazája sokszínű fejlődését és társadalmi áramlatait dokumentálja a képzőművészet eszközeivel.”

„Európa ma sokféle problémával és válsággal küzd, egészen a keleti peremén dúló háborúig, és a világ egyik legbefolyásosabb régiójaként nemcsak a koronavírus okozta világjárvány óta foglalkoztatják szerepének és identitásának érzékeny kérdései. Mi választ el bennünket, miközben államok szövetsége vagyunk? Mi köt össze bennünket a nagy különbségek ellenére? A gázvezetékek és a nemzetközi megállapodások, a diktatúrák és demokráciák, a gazdasági és szociális politika vagy az adatvédelem és a digitalizáció égető kérdései között rá kell ébredünk, hogy mindenekelőtt mégiscsak az emberek azok, akik Európa identitását alakítják és meghatározzák. Ez a projekt őket állítja középpontba.”

Az első tárlatvezetés április 21-én, vasárnap 16 órától magyar nyelven, majd 17 órától angol nyelven lesz Hádinger Nórával.

Május 5-én Kasztovszky Anna vezetésével 16 órától magyar, 17 órától angol nyelvű vezetéssel lehet megtekinteni a kiállítást.

A tárlatvezetésen belépővel vagy bérlettel, regisztrációt követően lehet részt venni.