Kiírták a József Attila irodalmi pályázatot

Negyedik alkalommal írta ki az önkormányzat kulturális bizottsága a ferencvárosi József Attila irodalmi támogatás elnyerésére vonatkozó pályázatot. Idén a korábbi évek 100 ezer forintos havi ösztöndíja 120 ezer forintra változott, amit hat hónapon keresztül folyósít az önkormányzat a nyerteseknek 2024. júliusa és decembere között. A pályázatok beérkezési határideje 2024. május 29.

Az ösztöndíjra szépirodalmi publikációs listával rendelkező, magyar nyelven alkotó szépirodalmi szerzők jelentkezését várják, de feltétel, hogy a jelentkező legfeljebb három megjelent szépirodalmi könyvvel, kritikakötettel, szociográfiával, vagy irodalomtörténeti munkával rendelkezzen.

Nemcsak ferencvárosi lakóhellyel rendelkezők jelentkezhetnek, hanem egész Budapestről fogadják a pályázatokat, valamint Ferencváros testvérvárosaiból is, de az is elegendő, ha a szerző Budapesten dolgozik.

A pályázatra csak új jelentkezőket fogadnak, mivel az is feltétel, hogy a jelentkező nem kapott az elmúlt öt évben támogatást, ami jelenleg – mivel még csak negyedik éve hirdetik meg a támogatási formát – azt jelenti, hogy eddig még nem részesült irodalmi ösztöndíjban a Ferencvárosban.

A részletes pályázati kiírás az önkormányzat honlapján érhető el.