Mátrai fivérek a 2B Galériában

A Mátrai fivérek – 2 életmű című kiállítás megnyitója 2024. június 3-án lesz 18 órakor. A kiállítás ezt követően június 25-ig lesz látható.

Az alapítvány programjában 2002 óta folyamatosan szerepel a művészcsaládok sorozat. E kiállításukkal ennek legújabb állomásához, a XIX. fejezethez érkeztek.

Mátrai Péter (1948) és Mátrai István (1949) egymástól független alkotók. Mindketten az Iparművészeti Egyetemen végeztek építőművészként, illetve grafikusművészként. Elkülönült munkásságuk néhány közös projektben összeért. Mindkettejük alkotói attitűdjére jellemző az elkalandozás a szorosan vett, tanult műfajaikból, a két művészeti ág határterületeinek kitágítása. Mátrai Péter esetében az építészet, a tárgyalkotás és a zene, továbbá az álló- és mozgóképes műfajok jelentik a kísérleti terepet. Mátrai István nemcsak a grafika különböző területein alkot, hanem téri installációkat, objekteket és textil műveket is szívesen készít. Közös kiállításuk a két alkotó fél évszázados életművének fontos darabjait mutatja be.

 

Plakátkép: 2B Galéria