Van Perspektíva

Javában tart a Perspektíva Összművészeti Fesztivál a Karaván Színházban. Az eseménysorozat fókuszában a roma művészeti értékek, elsősorban a színház és az előadóművészet áll. A fesztivál programjában négy napon át, hétfő estig (május 24-től 27-ig) színházi produkciók, zenei programok, valamint izgalmas interaktív gyermek- és ifjúsági előadások láthatók.

Ma este Müller Péter Sziámi és Romano Drom zenészei lépnek fel, de ez a program már teltházas, holnap viszont új nap lesz és még hétfőn is van program.

Színész Bob a karaván színpadán (a szerző fotója)

Vasárnap reggel a Banyamesék című bábos zenés mesejátékra várják a nézőket, ezt az előadást ovisoknak, kisiskolásoknak ajánlják, délelőtt 10 órától. Délután 2-kor kezdődik a Szólíts a nevemen! zenés táncos színjáték a Romano Glaszótól, 6-kor a Khamoro Budapest Band, 8-kor pedig az Egri János Trió koncertezik.

Hétfőn iskolások számára lesz a Szótagszámláló Színész Bobbal (aki már a nyitónapon is szerepelt egy slam poetry esttel), majd az iskolai és online zaklatások témáját feldolgozó I’m online című előadás. Hétfő este 7-től Spiró György: Prah egyfelvonásos komédiáját játssza Nyári Szilvia és Nyári Oszkár, Tóth Géza rendezésében, majd 21 órától egy különleges családi zenekar, a Karaván Família koncertjével zárul a fesztivál.

– melinda –