Színházak Éjszakája a kilencben

Örömhír, hogy ismét van Budapesti Színházak Éjszakája, amely a nevével ellentétben már délelőtt elkezdődött, ám a ferencvárosi színházak délutáni és esti programokkal várják a nézőket. Előadásaik regisztrációt követően a Színházak Éjszakája karszalagjával is látogathatók.

A Pinceszínházban 19.00-tól Százféle változatban – koncert Cseh Tamás és Másik János dalaiból lesz. Öt fiatal – egy színész és négy zenész – összeállt, hogy elzenélje a kedvenc dalait Cseh Tamástól, és megmutassa, hogy a „féldecis rezsimek” elmúlnak, de Bereményi Géza örök érvényű szövegei és a dalok velünk maradnak.

A Stúdió K-ban David Greig Prudencia Hart különös kivetkezése című darabját játsszák Kovács D. Dániel rendezésében. Az erre az alkalomra készült (ám egyébként is látható) skót kocsmaszínházi előadás álomszerű, önfelfedező utazás elvarázsolt alakokkal, ördögi figurákkal és sok jó zenével, élővel is. Az előadást követően ma este vacsorával és koncerttel várja a nézőket a régi, jó hírű társulat.

A Kettőspontban az egyetemistáké a terep, In our time címmel Örkényt játszanak.

A Trafóban a Sub.Lab.Pro Never Get to Heaven című új előadásának főpróbájába tekinthetnek be délután a látogatók, a Ferenc téren pedig egy későbbi Trafó-előadáshoz kötődő kiállítás látható mától My Body is Mine címmel: célja, hogy felhívja a figyelmet a testszégyenítés ártalmaira, és hozzájáruljon egy toleránsabb társadalom kialakításához, amelyben a testalkat nem határozza meg emberi az értéket.

A teljes program és további információk a rendezvény Facebook-oldalán is megtalálhatók.