Tagkönyvtári nyereményakció a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban

Április 2. és május 15. között könyvtárbeiratkozási és kölcsönzési akció indul nyereményért a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kerületi tagkönyvtáraiban. A most beiratkozó vagy könyvet kölcsönző 3–14 év közötti gyerekek között ajándékot és oklevelet sorsolnak ki.

A fővárosi önkormányzat, az Öthét Egyesület, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, valamint az 1., 6., 9., 10., 11., 12., 14., 15., 18., 19. és 20. kerületi önkormányzat által támogatott, Bősz Anett főpolgármester-helyettes fővédnökségével indult kezdeményezés elsődleges célja, hogy az említett korosztályból minél többen felfedezzék a könyvtárakat, a könyvtárba járás és az olvasás élményét. A programban a FSZEK fenti kerületekben működő tagkönyvtárai, összesen huszonhárom könyvtár vesz rész.

Az akcióban minden budapesti óvodába vagy iskolába járó, 3–14 éves korú gyermek részt vehet, aki az említett időszakban beiratkozik a FSZEK 1., 6., 9., 10., 11., 12., 14., 15., 18., 19. vagy 20. kerületi tagkönyvtárába, és onnan legalább egy könyvet kikölcsönöz. Ebben a kategóriában minden kerületből húsz, az akcióban részt vevő gyermeket sorsolnak ki, akik oklevelet és ajándékot kapnak.

A játékból azok a gyerekek sem maradnak ki, akik a fenti tagkönyvtárakban már tagok, és április 2. és május 15. között legalább két könyvet kikölcsönöznek: ők szintén kaphatnak oklevelet, illetve ajándékot. Közülük minden kerületből öt főt sorsolnak majd ki.

De nem csak emiatt lesz érdemes ellátogatni a jövőben a kerületi könyvtárakba: a FSZEK Terézvárosi Gyerekkönyvtárában tartott sajtótájékoztatón adták át az új, kamaszoknak szóló gamer szobát is, amelynek kialakítását a FSZEK végezte el, eszközbeszerzését pedig Terézváros önkormányzata támogatta.