Tizedik József Attila Versfesztivál

Kilencven jelentkezőből választották ki a negyven döntőbe jutó versmondót, akik a Ferencvárosi Művelődési Központ színháztermének nagyszínpadán szavalták el az általuk választott verset.  A gálán Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert Tandem koncertje színesítette a programot.

A József Attila  Versfesztivál kerületi szavalóversenynek indult 2013-ban, mára országos méretűvé nőtte ki magát. Idén többek között Győrből, Bajáról, Eneséről, Nyírbátorból is érkeztek versenyzők. A szavalók között mindig vannak visszatérő jelentkezők, így ismeretségek, barátságok is születtek az évek során. Idén öt korosztályi kategóriában hirdettek díjazottakat. Az általános iskola alsósok első helyezettje Szilágyi Szofi lett, a felsőtagozatosoké Markos Krisztián Zsolt, a felnőtt kategóriát Marosi Csilla nyerte és a hatvanöt év felettit Kiss Judit. A résztvevők emléklapot, a legjobbak diáktáborozást és értékes ajándékokat kaptak. Az idei fesztiválon négy különdíjas is volt.

A középiskolás kategória első helyezettje az Önkormányzat és az FMK közös díját és a Magyar Versmondók Egyesületének százharmincötezer forint értékű nyári versművészeti táborában való részvételét Hegyi Hunor vehette át.

A zsűri tagjai: Szalai Kriszta színművész, író, Wiegmann Alfréd  rendező író, valamint Lutter Imre előadóművész voltak.

A programot elsősorban a vers szeretete hozta létre, a szervezők büszkék arra, hogy  évről-évre nagy költők köztudatban kevésbé ismert költeményei, vagy méltatlanul elfeledett költők művei hangoznak el.

FG