Tóth László tárlata a Désiben

Tóth László negyven éve él a József Attila-lakótelepen, 61 éves korában kezdett festeni, mára önálló tárlata nyílt a Dési Huber István Művelődési Házban. Sikertörténete is azt támasztja alá, hogy új szenvedélyt találni és annak élni soha nem késő. A tárlat bemutatja kezdeti munkáit és mostanában alkotott képeit is. Két sorozatot is készített a bibliai hét fő bűnről és a kilenc múzsáról. A 9tv videója.

„Keresem az újat, mindig az összefüggéseket. Ha lehetséges, saját stílust szeretnék kialakítani, hogy ha bárki ránéz a képre, azt mondja, na, ezt a Tóth Laci festette. A képeim ne csak vizuális élményt adjanak, hanem olyan világot teremtsenek, amely bevonzza a nézőt, ő pedig jól érezze magát” – mondta Tóth László.

Festményein egyszerre van jelen a múlt és a modern kor: görög mitológia, bibliai szimbólumok és hétköznapiság fuzionál modern formákkal és absztrakt kompozíciókkal.

„Az osztályfőnökömnek volt egy mondása: soha ne menj a sorsod elé, várd meg, míg megjött. Íme, itt van: 68 éves vagyok, most jött el az a kor, hogy én ecsetet fogjak a kezembe” – mondta a művész.

A kiállítás a Dési Huber István Művelődési Ház nyitvatartási idejében látható, hétfőtől péntekig 9–21 óráig.

Fotó: Ferencz Gabriella