Diák segítőket vár Ferencváros a Föld napjára

Április 21-én, a Föld napján a ferencvárosi önkormányzat színes programokkal várja a kerület a polgárait – és minden budapesti és vidéki érdeklődőt – a Ferenc téren délután kettőtől este hét óráig nyitva tartó zöld standnál. Lesz egyebek között pólók és vászontáskák stencilezése az újrahasznosítás szokásának népszerűsítésére, friss zöldség savanyítása a vegyszermentes étkezésre csábítás jegyében és azért egy kis csokoládékóstolás is.

Mindennek gördülékeny lebonyolítása, főképp pedig a fiatalok aktív bevonása érdekében az önkormányzat környezetvédelmi osztálya diák segítőket toboroz a rendezvényre. A részt vevő gimnazistáknak az érettségiig elvégzendő negyven óra közösségi szolgálatból a kerület öt óra teljesítését igazolja. A jelentkezőknek dolguk lesz a várhatóan szép számmal érkező látogatók fogadása és tájékoztatása, illetve a kiírásban a „helyszínen adódó egyéb feladatok” összefoglaló névvel jelölt, vagyis váratlanul adódó, előre nem tervezett munkák elvégzése is.

A jelentkezéseket a kornyezetvedelem@ferencvaros.hu e-mail-címen várja a 9. kerületi önkormányzat, amely egyben azt is kéri, hogy a programban részt vevő diák csatolja elérhető telefonszámát, és azt is írja meg, hogy a számos feladat közül melyikben segítene a legszívesebben.

– hi –

A kép forrása: Pixabay.com