Társasházi épületfelújítási alapot hoz létre a főváros

„Régóta dolgozunk azért, hogy megfizethető és energiahatékony lakhatást teremtsünk a budapestieknek. Éppen ezért létrehozunk egy társasházi épületfelújítási alapot 2,5 milliárd forint értékben, amelyet a kerületek segítségével és banki finanszírozással összesen 10 milliárd forintra fogunk kiegészíteni, hogy segítsük a budapesti társasházak felújítását” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az Otthon Budapesten – lakás és lakhatás című konferencia megnyitóbeszédében. A konferenciát a fővárosi önkormányzat tartja május 15–16. között a Biodómban.

A rendezvényen a megnyitó után bemutatkoznak a főváros lakhatással kapcsolatos projektjei: a Budapesti Lakásügynökség, a Budapesti Klímaügynökség, valamint az AHA – Affordable Housing for All (megfizethető lakhatás mindenkinek); emellett a szakértők kerekasztal-beszélgetéseken járják körül a lakhatás aktuális kihívásait.

A konferencia további részében az ingatlanpiac és a lakáspolitika dinamikájáról, a lakhatási problémák társadalmi következményeiről, valamint fenntarthatósági és épületenergetikai kérdésekről folynak szakértői kerekasztal-beszélgetések.

A konferencia részletes programja elérhető a budapest.hu-n.