A BL négyes döntőjében az FTC

A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában egy év szünet után ismét a legjobb négy közé jutott a Ferencváros. A zöld-fehérek a klub 125. születésnapján itthon 9-8-ra legyőzték az olasz Bresciát, így biztossá vált a részvételük a júniusi máltai fináléban.

 

A Fradi vízilabdázói 2018-ban tizennyolc évnyi szünet után újra megnyerték a magyar bajnokságot, egy esztendővel később pedig a Bajnokok Ligája döntőjében büntetőkkel győztek a görög Olympiakosz ellen, így 1998 után újra nemzetközi kupagyőzelemnek örülhettek. 2021-ben az olasz Pro Recco a fináléban jobbnak bizonyult a zöld-fehéreknél, majd 2022-ben ismét a legsikeresebb itáliai klub állította meg őket, akkor az elődöntőben. De a bronzérmet azért hazahozta Varga Zsolt együttese: a Bresciát múlták felül Vogel Somáék a 3. helyért vívott mérkőzésen. Tavaly – ki más? – újfent a Genova melletti település gárdája verte meg az FTC-t a nyolcas döntőben, ekkor már a négy közé jutásért, és végül ötödik lett a Ferencváros.

A 2023–24-es sorozatban változott a kiírás, a legjobb nyolc között két csoportra osztották a csapatokat. Az immár Nyéki Balázs vezette Fradi a B jelű kvartettben az ötödik meccsén nagy csatában 9-8-ra nyert a Komjádi uszodában a Brescia ellen. Méltó ajándékkal kedveskedett a csapat a megalapításának 125. évfordulóját ünneplő klub számára, ugyanis ezzel biztossá vált helye a Final Fourban. A négyes döntőt június elején rendezik meg Máltán, a végső győzelemért az Olympiakosz, a Pro Recco és a szerb Novi Belgrád száll még harcba.

Margay Sándor

 

Fotó: fradi.hu