Bravúr Brestben: BL-negyeddöntős a Fradi

A hazai kétgólos vereség után nagyszerű védekezéssel és pontos támadójátékkal rukkolt elő a Bajnokok Ligájában a Ferencváros női kézilabdacsapata a francia Brest elleni visszavágón, és a 31-26-os győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőbe kerülés volt a tét március 24-én a huszonkét tétmérkőzés óta veretlen Brest és a Fradi összecsapásán. Az egy héttel korábbi érdi meccsen a sokat hibázó zöld-fehérek 30-28-ra kikaptak, így legalább három góllal kellett győzniük Franciaországban. Az FTC lőtte az első gólt, és végig előnyben volt a találkozón. A 24. percben már öttel ment a Fradi, és a szünetre 16-12-es ferencvárosi vezetéssel vonultak a felek.

A második félidő elején felzárkóztak a hazaiak, de utána Janurik Kinga parádés védéseiről és sokáig Angela Malestein remek lövéseiről szólt ez a játékrész: a zöld-fehérek kapusa sorra hárította a ziccereket, míg a holland jobbszélső zsinórban hatszor talált be a Brest hálójába, végül tíz gólig jutott. Ezúttal a két átlövő, Klujber Katrin és Emily Bölk is jó teljesítményt nyújtott (6 illetve 7 találat), és egy pillanatig sem forgott veszélyben a Ferencváros továbbjutása. A csapatot tavaly október óta irányító edző, a dán Allan Heine joggal örült játékosaival együtt a lefújás után.

Következik az Esbjerg, a Final Fourba kerülésért április végén és május elején küzd meg a Fradi a dán együttessel.

M. S. 

Fotó: Fradi.hu