Elődöntős az FTC az Európa-kupában

A hazai háromgólos győzelem után Eperjesen is három találattal bizonyult jobbnak a Ferencváros férfi kézilabdacsapata az Európa-kupa nyolcaddöntőjében a szlovák Tatran Prešovnál. A zöld-fehérek ezzel bejutottak a legjobb négy közé, ahol a görög Olimpiakosz vár rájuk.


A párharc első mérkőzésén, a népligeti Elek Gyula Arénában 0-1-nél vezettek utoljára az eperjesiek, az első félidőben már négy-öt góllal is ellépett riválisától a Fradi. A szünet előtt felzárkóztak a vendégek, majd a folytatásban a kezdeti szoros állást követően ismét elhúzott az FTC, volt már ötgólos is az előnye, végül 32-29-re megnyerte az összecsapást.
Húsvét szombatján rendezték a visszavágót a felvidéki városban. Sokáig rendre a zöld-fehérek álltak jobban egy góllal, a félidő hajrája azonban nem sikerült Pásztor István tanítványainak, és 13-11-re átvette a vezetést a Prešov. A hazai gárda fordulás után kiegyenlítette összesítésbeli hátrányát. A Fradi egy 4-1-es rohammal fordított, majd állandósult az egygólos eperjesi előny, sőt a 49. percben már újra kettővel ment a Tatran. Innentől viszont az FTC akarata érvényesült, az 57. percben, 29-26-nál lényegében eldőlt a továbbjutás kérdése, a meccs pedig 31-28-as ferencvárosi sikerrel ért véget.

Nemzetközi kupasorozatban a Fradi férfi kézilabdacsapata korábban még soha nem került be a legjobb négy közé. Az Európa-kupa elődöntőjében a Ferencváros a görög Olimpiakosszal mérkőzik meg a fináléért, az első meccset az április 20–21-i hétvégén hazai pályán játsszák, a visszavágó egy héttel később Athénban lesz.

M. S.

Fotó: fradi.hu