Ferencvárosiak az Eb-keretben

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette, kik lehetnek ott az egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságon. Három FTC-futballista is bekerült a keretbe, valamint egy a tartalékok közé.

Eredetileg húsz mezőnyjátékost és három kapust lehetett volna nevezni a Németországban sorra kerülő kontinenstornára, de az európai szövetség (UEFA) nemrég úgy döntött, hogy felemeli a létszámot, és 23+3 labdarúgó lehet ott országonként az Eb-n. Marco Rossi, a magyar válogatott kapitánya ma kihirdette a keretet, valamint megjelölte azt az öt futballistát, aki sérülés vagy egyéb okok miatti változás esetén még bekerülhet a kiválasztottak közé. 

Ami a Fradi játékosait illeti, a kapusok között biztos helye van a rutinos Dibusz Dénesnek. Az előző két Európa-bajnokságon is kerettag volt, de először Király Gábor, majd Gulácsi Péter védett végig, így ő tartalékként vett részt a tornákon. Utóbbi sérülése után másfél éve vált a válogatott első számú hálóőrévé. 

A védelemben Botka Endre neve is szerepel. A tapasztalt hátvéd a 2021-ben rendezett Euro 2020-on mindhárom csoportmérkőzésen kezdőként kapott helyett a magyar együttesben.

A támadók közé Rossi beválogatta az NB I tavalyi (és nagy valószínűséggel az idei) gólkirályát, Varga Barnabást. A magyar labdarúgás élvonalába 2022-ben berobbant csatár jó eséllyel pályázik arra, hogy már az első, Svájc elleni összecsapáson rohamozhassa az ellenfél kapuját.

Az öt tartalék között találjuk Lisztes Krisztiánt is. A fiatal támadó nyártól az Eintracht Frankfurtban folytatja, amely a hétvégén záruló német Bundesligában valószínűleg Európa-liga-csoportkört érő helyen végez.

Rossinak június 7-én kell leadnia a végleges keretet – reméljük, mind a négy ferencvárosi labdarúgó olvashatja majd a saját nevét a listában.

– ms –

A képen: Dibusz Dénes

Fotó: Fradi.hu