Fradi-hoki: a nyerőszám a 31-es

A Ferencváros jégkorongozói sorozatban hatodszor nyerték meg a magyar bajnokságot. A zöld-fehér együttes 2019-ben huszonkét év után lett ismét a legjobb hazai hokicsapat, és azóta csak az FTC szurkolói örülhettek bajnoki aranyéremnek. Ez a mostani a 31. elsősége a Fradinak.

Az 1997-es jégkorongbajnoki címre öt esztendővel ezelőtt a fiatalabb drukkerek nem emlékezhettek, így a 2019-es siker a szokásosnál is nagyobb boldogságot okozott a ferencvárosi hokirajongóknak. Ráadásul a 2008-ban létrehozott, magyar és romániai (valamint néhányszor egyéb közép-európai) csapatok részvételével megrendezett nemzetközi bajnokságot, az Erste Ligát is megnyerte Fodor Szabolcs együttese. A hazai pontvadászat kiírása értelmében a ligában legtovább jutó hazai gárda az aktuális magyar bajnok, így a következő, a covidjárvány miatt a döntő kapujában félbeszakadt szezonban ugyancsak az FTC lett itthon és a Csíkszereda társaságában az Erste Ligában is a győztes. A legutóbbi három évadban szintén a Ferencváros bizonyult a legjobbnak idehaza, míg a ligában 2021-ben bronzérmes lett, 2022-ben a Csíkszereda, tavaly pedig a Gyergyói HK mögött a második helyen végzett.

A 2023–24-es idény március elején zárult alapszakaszát hatpontos előnnyel nyerte meg a Fradi. A rájátszás első körében a Debreceni EAC-ot múlták felül 4-1-es összesítéssel a zöld-fehérek, és mivel a nyolc közé jutott másik három magyar együttest egyaránt erdélyi csapatok búcsúztatták, az elődöntőben egyedül képviselik Magyarországot. Ez pedig azt jelentette, hogy megszerezte zsinórban hatodik, összességében 31. magyar bajnoki címét az FTC.

Az Erste Ligában a Ferencváros a Csíkszeredával csap össze a döntőbe kerülésért, a párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart. Az első két mérkőzést a Tüskecsarnokban játsszák (március 22., péntek 18.30 és 23., szombat 14.05), utána két csíki meccs következik (26. és 27., kedd és szerda, magyar idő szerint 17.30). Ha szükséges, a küzdelem Budapesten folytatódik.

M. S.

Fotó: Fradi.hu