Huszonhatodszor bajnokok a pólósok

Ahogy az várható volt, a bajnoki döntő második mérkőzését is fölényesen megnyerte a Ferencváros vízilabdacsapata a Vasas ellen, és a 21-14-es sikerrel sorozatban harmadik, összességében pedig 26. alkalommal lett a legjobb a magyar bajnokságban.

 

Csak elméleti esélye lehetett a Vasasnak az OB I fináléjának második meccsén, a két együttes között ezúttal is osztálykülönbség volt. Az első percben ugyan a piros-kékek szereztek vezetést, majd 2-2-re még egyenlítettek, de 4-3 után már csak annyi maradt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a mérkőzés végére. Nyéki Balázs együttese gyors, látványos játékkal, szép gólokkal vette be az angyalföldiek kapuját, igaz, a védekezésre a korábbiaknál kevesebb figyelmet fordított. Fél perccel a vége előtt az a Varga Dénes lőtte akcióból a Fradi huszonegyedik, saját maga ötödik találatát, aki a 12. bajnoki címét nyerte meg, így a Ferencvárossal ötödször emelhette magasba az első helyért járó trófeát. Dumi ezzel beállította az 1930 és 1942 között szintén egy tucat aranyérmet szerző újpesti vízilabdás, Bozsi Mihály rekordját.

Az FTC sorozatban 64. bajnoki meccsét zárta veretlenül, utóbbi 37 összecsapását pedig megnyerte (a most zárult évadban 30-at). Százszázalékos diadalra ezt megelőzően az 1983-as pontvadászatban volt példa, akkor a Vasas huszonkét sikerrel zárt. Ez a zöld-fehérek 26. elsősége, és utolérték a szintén ugyanennyi címet magáénak tudó Újpestet; a lilák legutóbb 1995-ben végeztek az élen. A Fradi zsinórban harmadszor nyerte meg az OB I-et – a triplázás utoljára 1925–27-ben jött össze a Ferencvárosnak.

Sokat nem pihenhet az FTC, hiszen június elején a Bajnokok Ligája négyes döntőjében kell bizonyítania.

– ms –

 

Fotó: https://www.facebook.com/fradivizilabda