Közel a pólós arany

Szombaton játszották le a vízilabda OB I idei döntőjének első mérkőzését. A Ferencváros könnyedén győzte le 13-7-re a Vasas együttesét.

Magyar bajnoki meccsen utoljára 2022. március 9-én kapott ki az FTC, akkor a Szolnoktól. Pontot OB I-es találkozón 2023. április 8. óta nem vesztett a Ferencváros, amikor az OSC ért el döntetlent a zöld-fehérek ellen. Összesítve: 62 bajnoki mérkőzést vívott meg sorozatban veretlenül a 2022-ben és 2023-ban is aranyérmes Fradi, és az utóbbi 35-öt megnyerte.

Ilyen széria után került sor a margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda nyitott medencéjében a 2023–24-es bajnokság fináléjának első összecsapására, amelyen a Vasas próbálta meg feltartóztatni az FTC-t. Legutóbb tétmérkőzésen 2014 januárjában nyertek a piros-kékek a Fradival szemben, míg bajnoki döntőben 2012-ben szerepeltek utoljára.

Az első negyedben támadásban mindkét gárda sokat hibázott, a lövéseknél pedig a kapusok és a kapufák rendre hárítottak. Öt és fél perc után Nagy Ádám törte meg a gólcsendet, az angyalföldiek a játékrész végén egyenlítettek. Sőt: a második negyedben közel három perc elteltével a vezetést is megszerezte a Vasas, amelynek számára azonban lényegében itt véget ért a meccs. A hátul jól védekező, elöl pontosan célzó zöld-fehérek zsinórban nyolcszor vették be a piros-kékek kapuját, majd 9-2 után három-három góllal 12-5-re módosult az állás az utolsó nyolc perc előtt. Ebben már ismét kevésszer kényszerültek középkezdésre a csapatok, és végül 13-7-es ferencvárosi győzelemmel zárult a döntő első mérkőzése.

A kezdés előtt Nyéki Balázs vezetőedző azt hangsúlyozta, fontos lesz, hogy fejben összeszedett legyen együttese, a lefújást követően pedig a válogatott egyik erőssége, a két akciógólt szerző Nagy Ádám ugyanezt emelte ki a siker fő elemeként.

Folytatás 21-én, kedden 18.15-kor, ugyancsak a Margitszigeten. Ha akkor is nyer a Fradi, huszonhatodszor lesz magyar bajnok.

– ms –

 

Fotó: www.fradi.hu