Kupadöntőt ért a remek hajrá

A 2023–24-es labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a már bajnok Ferencváros az NB II éllovasával, a feljutás kapujában álló Nyíregyházával csapott össze Balmazújvárosban. A Fradi 11-est hibázott, majd hátrányba került, de az utolsó percekben fordított, és így az FTC játszhat a Pakssal a serlegért május közepén.

 

Stadionjának felújítása miatt Balmazújvárosban fogadta a Nyíregyháza a Ferencvárost a kupaelődöntőben. Az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a Fradinak a több, korábban a zöld-fehér klubban megfordult játékost – köztük a legendás Ebedli Zoltán unokáját, Kovácsréti Márkot – is bevető nyírségi együttes. Sőt, veszélyesebben futballozott a Szpari, Varga Ádám nem unatkozott a kapuban, noha az NB I bajnoka többet birtokolta a labdát.

A második félidő is hazai helyzettel kezdődött, de az első negyedóra végéhez közeledve megszerezhette volna a vezetést az FTC. Varga Barnabást megfogta az egyik nyíregyházi védő a 16-oson belül, a büntetőt a sértett végezte el, de a kapus a jobb sarok felé tartó lövését nagy bravúrral kiütötte. A folytatásban pedig mindkét kapus megmutatta, miért kaptak bizalmat edzőiktől. A 68. percben azonban még Varga Ádám sem tudta hárítani Kovácsházi bal sarokra tartó lövését. A Fradi cserékkel és játékban is erősített, az addigiaknál nagyobb tempóban futballoztak a zöld-fehérek. A 85. minutumban Varga Barnabás passzát a korábbi szögletet követően elöl maradt Ibrahim Cissé egy szép testcsel után 11 méterről lőtte a bal alsó sarokba. A 89. percben pedig a csereként beállt Edgar Szevikjan a 16-os jobb sarkától indult meg középre, és ballal hatalmas gólt lőtt a jobb sarokba – az örmény születésű labdarúgó két hete a Diósgyőr ellen szerzett hasonlóan szép találatot.

A kupafinálét május 15-én rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, a Ferencváros a Paks ellen nyerheti meg 25. alkalommal a trófeát.

M.S.

Fotó: mlsz.hu