Magyar Kupa-elődöntős a Fradi

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében április első szerdáján Diósgyőrbe látogatott a Ferencváros. A zöld-fehérek végig fölényben futballoztak, Kristoffer Zachariassen két góljával legyőzték a DVTK-t, és ezzel bejutottak a legjobb négy közé.

Először 1942 júniusában csapott össze egymással Magyar Kupa-mérkőzésen a Fradi és a miskolciak élcsapata, az akkor DiMÁVAG nevű gárda, a döntőben 6:2-re nyertek a zöld-fehérek. Ezt követően még nyolcszor küzdött meg egymással a Ferencváros és Diósgyőr (DFC, DVTK), hol két, hol egy meccs határozott a továbbjutásról, de volt egy körmérkőzéses kupafinálé is. Az összesen kilenc találkozóból ötön az FTC győzött, legutóbb 2017 márciusában.

Most telt ház fogadta a feleket az új diósgyőri stadionban. Bár nagyon fogadkoztak, a hazaiak játéka meglepően defenzív volt, és bár gól eleinte nem esett, nagy ferencvárosi fölény jellemezte az első félidőt. A jég a 37. percben tört meg, Abu Fani jobbról érkező beadását Zachariassen fejelte a bal felső sarok irányába, a labda a kapufáról vágódott a hálóba.

A szünet után azonnal növelte előnyét a Fradi. Abu Fani ezúttal balról ívelt középre, az egyik diósgyőri védő éppen Zachariassen elé fejelte a labdát, aki mellel levette, majd úgy lőtt a bal sarokba, hogy a játékszer egy másik hazai hátvédet érintve került a hálóba. A DVTK egy ideig próbálkozott a szépítéssel, de a zöld-fehérek védelme jól állt a lábán, később pedig már csak az maradt a kérdés, szerez-e újabb gólt az FTC. Az eredmény nem változott, így a Ferencváros 2-0-val került az elődöntőbe, ahol a csütörtök esti sorsolás értelmében az NB II éllovasával, a Nyíregyházával küzd meg, a hivatalos játéknap április 24.

– ms –

Kiemelt képünkön: előtérben Kristoffer Zachariassen, mögötte Gera Dániel (Diósgyőr). 

Fotó: fradi.hu